Nieuws

Alle begane grondvloeren zijn gestort!

12 juni 2023

Hoera! Alle begane grondvloeren van het nieuwe Cambuurstadion zijn gestort. Dat betekent dat nu de onderbouw helemaal klaar is. Aan de oostzijde, de kant waar commerciële ruimtes komen, zijn de laatste begane grondvloeren gestort. Daar starten nu de werkzaamheden aan de bovenbouw waaronder de kolommen en wanden. Zo gaat dit deel nu ook de lucht in! In het noorden is deze week de eerste verdiepingsvloer gelegd en daarmee staat de basis voor het supportershome.

Ook is de aanleg van de eerste fase van de hoofdtracé afgerond. Dit is een belangrijke hoofdroute voor de aanleg van kabels en leidingen. Deze klus verliep heel soepel.

De tribune elementen zijn flink in aanbouw. Dit zijn zware, betonnen prefab elementen. Ze geven het gebouw echt een stadionuitstraling. Vorige week is de laatste hand gelegd aan de tribune in het zuiden, het deel waar Firda komt. Aan deze zijde is capaciteit voor zo’n 2800 stoelen. Deze week wordt er gestart met de tribune in het westen, het deel van SC Cambuur.

Ondertussen werken we in het zuiden aan een assemblageplek voor het gevelstaal. Op deze plek worden de stalen gevelframes inclusief stelkozijnen gemaakt en in de gevel gehesen. Wanneer deze gemonteerd worden, komt de buitenkant van het Cambuurstadion nog meer tot leven.

 

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark