Nieuws

Bouwupdate: van dak tot binnenkant

19 januari 2024

Na de kerstvakantie zijn de bouwwerkzaamheden aan het Cambuurstadion met hernieuwde energie opgepakt. Van Wijnen richt zich momenteel op meerdere soorten bouwwerkzaamheden: van het dak tot de klaslokalen van de school Firda.

In het zuiden en het westen, het Cambuur- en Firdadeel, werken we aan het afronden van de laatste puntjes aan de gevel en het dak. Aan de oostzijde, het deel waar commerciƫle ruimtes komen, leggen we de laatste hand aan de gevel. Daarna start in februari de Gemeente Leeuwarden met het woonrijp maken van deze zijde van het gebouw. In het noorden, waar ook commerciƫle ruimtes komen, zijn zowel het glas als de deuren geplaatst. Ook is het afwerken van de vliesgevel in volle gang. De buitenhoeken krijgen steeds meer vorm door het monteren van het hekwerk. Daarnaast ervaar je nog meer een stadionsfeer doordat de zijgevels van de tribunes momenteel worden gemonteerd.

Binnen in het zuidelijke deel, waar de nieuwe school van Firda komt, zijn inmiddels alle binnenwanden op alle verdiepingen geplaatst. Hierdoor krijg je een steeds betere indruk van de lokalen en andere schoolruimtes. Daarnaast werken we aan de afwerkvloer op de tweede en derde verdieping en aan de systeemplafonds op de derde verdieping. En de traphekken worden momenteel gemonteerd. Verder wordt het tegelwerk in de wc’s geplaatst. Ook plaatsen we de moderne installaties van het gebouw zodat leerlingen en docenten straks optimaal gebruik kunnen maken van het onderwijs hier in een gezonde leer- en werkomgeving met een comfortabele temperatuur.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark