Nieuws

Bouwupdate

10 juli 2023

Van de Dag van de Bouw tot het behalen van het hoogste punt. Er is veel gebeurd de afgelopen maand. Ondertussen gaat de bouw van het Cambuurstadion in volle vaart vooruit:

In het zuiden, het deel waar Firda komt, is het hoogste punt van het gebouw behaald! De gehele luifelconstructie inclusief de zijwanden is gemonteerd. Daarnaast is de gootconstructie inclusief de panelen gemonteerd. Ook is het zogeheten pluviasysteem, de hemelwaterafvoer, van de luifel aangebracht. Nu wordt de laatste hand gelegd aan het gevelstaal en zijn de eerste houtskeletbouwelementen en de gevelbeplating gemonteerd.

Op de zuidelijke en westelijke daken zijn de afgelopen weken de eerste constructieve vloeren op de daken gestort. Aan de westzijde, de kant waar SC Cambuur komt, zijn deze week de laatste tribune elementen gemonteerd. Daarmee is het betonwerk van het casco afgerond. Daarnaast is deze week de tweede verdiepingsvloer in het noorden, het deel waar commerciële ruimtes en de supportershome komen, en de eerste verdiepingsvloer in het oosten, het deel waar commerciële ruimtes komen, gelegd. Volgende week worden deze verdiepingen gestort. In de buitenhoeken aan de noordzijde is gestart met de betonconstructie van de omlopen.

Dagelijks werken er zo’n 80 tot 90 mannen aan de bouw van het Cambuurstadion. Doordat het nu steeds drukker wordt, is er een extra ketenpark gebouwd.

 

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark