Nieuws

Cambuurstadion gaat de hoogte in!

6 maart 2023

De lente staat voor de deur. Elke dag is het langer licht en er is steeds meer zon. Dat is erg gunstig voor de vakmannen die bijna elke dag bouwen aan het nieuwe Cambuurstadion. Zij kunnen hierdoor nog beter hun werk doen. In deze zonnige bouwupdate zie je dat de eerste verdiepingsvloer van het Cambuurstadion is gemonteerd. Hierdoor gaat het gebouw echt de lucht in.

Begin deze week is er in het zuiden – de zijde waar ROC Friese Poort komt – gestart met de werkzaamheden aan de tweede bouwlaag. Volgende week wordt hier de staalconstructie van gemonteerd. Daarna wordt de tweede verdiepingsvloer gelegd. In het westen – het SC Cambuur-gedeelte – is er vorige week gestart met de bovenbouw. Hierdoor krijgt de tribune aan deze zijde ook steeds meer vorm. Volgende week wordt ook de staalconstructie van de begane grond gemonteerd, de week erna wordt de eerste verdiepingsvloer gelegd.

Deze week wordt in het noorden – het deel waar commerciële ruimte en de supportershome komt –  het laatste deel van de fundering onder de tribune gestort. Ook wordt hier de fundering van de tweede lichtmast gestort. Eind maart worden hier de begane grondvloeren op de funderingsbalken gelegd. In het oosten wordt druk gewerkt aan de fundering.

Ontdek in de foto’s hieronder hoe het er nu uitziet op de bouw van het Cambuurstadion.

Casco-Cambuurstadion

werken-Cambuurstadion

Bouwmaterialen-cambuurstadion

Van-Wijnen-Cambuurstadion

Vogelvlucht-cambuurstadion

Vogelvlucht-bouw-Cambuurstadion

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark