Nieuws

Cambuurstadion krijgt steeds meer vorm

4 augustus 2023

In de vorige bouwupdates van het Elfstedenpark vertelden we je over de succesvolle Dag van de Bouw en het behalen van het hoogste punt. We zijn nu weer een maand verder en is de bouw van het nieuwe Cambuurstadion flink opgeschoten. Het is een wereld van verschil!

In het oosten, het deel waar commerciƫle ruimtes en het supportersplein komen, is de tribune bijna volledig geplaatst. Begin september start Voortman met het monteren van de luifelconstructie op deze zijde. In het noorden, het deel waar commerciƫle ruimtes en de supportershome komen, is de derde verdiepingsvloer gestort. Vanaf begin september gaan we de laatste tribune van het Cambuurstadion bouwen.

De luifelconstructie is klaar in het westen, dit is het deel waar SC Cambuur komt. Hier starten we in september met de gootconstructie en de dakplaten. In het zuiden, het deel waar Firda komt, wordt de gevelbeplating gemonteerd en zijn de eerste kozijnen geplaatst. Tijdens de bouwvakantie gaat het monteren van de kozijnen door. In de buitenhoeken is het meeste prefab voor de omlopen gemonteerd. Dit zijn de balkons die de bouwdelen in het noorden, oosten en zuiden met elkaar verbinden. De laatste zware omloopplaten worden begin september geleverd en gelegd. Met het plaatsen van deze gevelbeplating krijgt het stadion steeds meer smoel.

Deze week wordt de eerste rupskraan (Sennebogen 3300) gedemonteerd en afgevoerd.

Bekijk hieronder de nieuwste foto’s van de bouw van het Cambuurstadion.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

 

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark