Nieuws

De cascobouw is bijna gereed

2 oktober 2023

Het schiet goed op met de bouw van het Cambuurstadion. En dat is te zien!

In het zuiden, het deel waar Firda komt, is het einde van de werkzaamheden aan de buitenkant in zicht. De gehele dakbedekking is hier gelegd. Daarnaast worden de constructieve vloeren allemaal gestort en worden komende week de gevlinderde tribunevloeren gestort. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de gevelbeplating, waarna ook de laatste kozijnen en het glas worden gemonteerd. Aan de binnenkant worden de brandwerende voorzieningen en de binnenwanden aangebracht en is de installateur gestart met het aanleggen van de technische installaties.

De dakdekker is inmiddels in het westen, het deel van SC Cambuur, gestart. Daarnaast worden aan deze kant hard gewerkt aan het monteren van de gevels. Ook hier worden de komende weken de constructieve vloeren gestort en wordt de vliesgevel gemonteerd.

Ook in het oosten, waar commerciële ruimtes en het supportersplein komen, is gestart met het monteren van de buitengevel, dakplaten en de luifelconstructie. Wanneer je nu langs het stadionplein loopt, komt het nieuwe icoon van Leeuwarden tot leven.

In het noorden, het deel waar commerciële ruimtes, is de staalbouwer bezig met het monteren van de laatste luifelconstructie. Zodra het werk aan de luifel klaar is, worden de lichtmasten gemonteerd en bereiken we écht het hoogste punt van het stadion. De komende weken worden de laatste bloktreden op de tribune geplaatst. Als deze klaar zijn, zijn alle treden van de tribunes klaar. In totaal zijn er 685 bloktreden geplaatst!

Het veld wordt langzaamaan opgeruimd. De puinverharding wordt deels verplaatst naar de buitenhoeken als definitieve onderlaag voor de toekomstige bestrating. Zodra de lichtmasten zijn gemonteerd, wordt ook de laatste rupskraan vanaf het veld gedemonteerd en afgevoerd. Daarna hoeft er geen transportdoorgang meer te zijn naar het veld. Dan wordt deze gesloten en de opening wordt dicht gebouwd.

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark