Nieuws

De lichtmasten zijn geplaatst!

13 november 2023

Een nieuwe mijlpaal voor het Cambuurstadion: de lichtmasten zijn geplaatst. Deze hoge, karakteristieke masten geven het nieuwe gebouw echt de uitstraling van een voetbalstadion. Vanuit de verte kan iedereen nu zien waar het stadion van Leeuwarden komt.

In het zuiden, het deel waar Firda komt, zijn de meeste resultaten van de bouwwerkzaamheden te zien. De eerste tribunehekken zijn geplaatst. Daarnaast is de afbouw van de school in volle gang. Zo wordt er nu gewerkt aan de wanden en binnenkort gaan de installateurs aan de slag. Ook is de gemeente Leeuwarden buiten gestart met het woonrijp maken van de eerste fase aan deze zijde.

In het deel waar SC Cambuur komt, het westen, is de dakdekker klaar met het aanbrengen van de dakbedekking en zijn alle constructieve druklagen gestort. De gevels zijn nu voorzien van buitenbeplating. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de gevels, zo wordt het zetwerk aangebracht en wordt het glas gemonteerd in de vliesgevels en daarna worden de gevels afgewerkt.

De laatste rupskraan is gedemonteerd en afgevoerd. Daarom wordt de transportdoorgang in het noorden, het deel waar commerciƫle ruimtes komen, vanaf volgende week dichtgemaakt. Daarnaast zijn de meeste gevelpanelen gemonteerd en wordt er komende week gestart met het monteren van de vliesgevels op de begane grond en met het plaatsen van de kozijnen op de verdiepingen.

In het oosten, het deel waar de commerciƫle ruimtes komen, wordt volgende week de vloer van de eerste verdieping gestort. Dit is de eindvloer van het supportersplein.

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark