Nieuws

Een kijkje achter de bouwhekken

6 april 2023

Bouw Cambuurstadion

Stap achter de bouwhekken en neem een kijkje op de bouwplaats van het Cambuurstadion. In deze maandelijkse bouwupdate delen we de laatste ontwikkelingen van dit spectaculaire project dat met enorme snelheid vordert. Het is werkelijk indrukwekkend wat er allemaal gaande is!

Monteren bouwkundig staal en leggen verdiepingsvloeren

In het zuiden, de zijde waar ROC Friese Poort komt, wordt volgende week het staal van de tweede verdieping gemonteerd, gevolgd door de derde verdiepingsvloer in de week daarop. Aan de westzijde, waar SC Cambuur zijn thuisbasis vindt, gaat het werk aan de verdiepingsvloeren door. Deze week wordt hier het bouwkundige staal van de eerste verdieping gemonteerd en volgende week de tweede verdiepingsvloer gelegd.

Storten laatste fundering

In het noorden, waar commerciële ruimtes en de supportershome komen, zijn de funderingswerkzaamheden klaar en is vorige week de begane grondvloer gelegd. In het oosten, waar ook commerciële ruimtes komen, komt het einde van de funderingswerkzaamheden in zicht. De laatste fundering wordt volgende week gestort, waarna de begane grondvloer wordt gelegd. Daarnaast wordt er vanaf volgende week gestart met het aanleggen van de eerste fase van de nutsvoorzieningen aan zowel de noordzijde als de oostzijde.

Opbouw derde rupskraan

Voor de bouwliefhebbers is er nog meer nieuws: vanaf 17 april wordt de derde rupskraan aangevoerd en opgebouwd. Deze komt op het veld te staan en wordt halverwege mei ingezet voor de opbouw van de zuid-tribune. Achter de bouwhekken is er genoeg te zien en beleven op de bouwplaats van het Cambuurstadion!

 

luchtfoto-bouw-cambuurstadion

casco-cambuurstadion

bouw-cambuurstadion-leeuwarden

kraan-cambuurstadion-leeuwarden

bouw-cambuurstadion

bouw-cambuurstadion

bouw-cambuurstadion-casco

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van de bouw van het Cambuurstadion? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark