Nieuws

Fundering Cambuurstadion is voltooid!

4 mei 2023

Een fantastische mijlpaal is bereikt: de fundering van het nieuwe Cambuurstadion is voltooid. Met een oppervlakte van maar liefst 22.000 vierkante meter, is er hard gewerkt om deze immense klus te klaren. Maar dat is nog niet alles: de volgende mijlpaal staat al voor de deur want de onderbouw is bijna klaar.

In het noorden, waar commerciële ruimtes en de supportershome komen, zijn alle begane grondvloeren al gelegd. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan het storten van de vloer. In het oosten, waar ook commerciële ruimtes komen, wordt eind mei de begane grondvloer afgestort.

Daarnaast is de aanleg van de eerste fase van het hoofdtracé ook in zicht, dit is een belangrijke hoofdroute voor de aanleg van kabels en leidingen. De inrichting van de tweede fase van het hoofdtracé staat gepland voor oktober.

In het zuiden, het deel waar ROC komt, is de rupskraan volgende week klaar. Deze wordt dan verplaatst naar het noorden om in diezelfde week te starten met de opbouw van de casco-elementen. De werkzaamheden in het westen, waar SC Cambuur komt, zijn alweer over de helft. Deze week wordt de staalconstructie van de derde bouwlaag gemonteerd waarna volgende week de derde verdiepingsvloer wordt gelegd.

Op het veld is inmiddels de derde rupskaan, een Sennebogen 5500 (180T), opgebouwd en zelfs al druk in de weer. Deze kraan is de komende twee weken bezig met het plaatsen van de betonwanden in de buitenhoeken van het zuiden en het westen. Dit zijn de delen waar supporters het stadion binnenkomen tijdens de wedstrijden van SC Cambuur. Halverwege mei start deze kraan met de opbouw van het zuidelijke deel van de tribune.

Inmiddels is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden van het gevelstaal. Het eerste gevelstaal wordt begin juni gemonteerd. Door deze gevelafwerking krijgt het nieuwe Cambuurstadion ook echt een gezicht.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark