Nieuws

Heiwerk Cambuurstadion compleet

7 november 2022

Goed nieuws: alle heipalen zitten in de grond! Dit zijn in totaal 1670 palen met een totale lengte van circa 35 kilometer. Daarnaast is het bouwrijp maken bijna klaar. De infra aannemer rond in het westen de werkzaamheden af. Ook is vorige week het eerste beton in het zuiden gestort, elke vijf dagen komt er een nieuwe stort. Wat betreft het vlechtwerk van de fundering, deze ligt er in het zuiden grotendeels al in. In week 45 start de vlechter in het westen. De funderingswerkzaamheden worden in week 48 opgeschroefd. Vanaf dan wordt er met een dubbele ploeg gewerkt zodat de hele fundering er voor de kerst in ligt.

Het stadion komt binnenkort van de grond
De eerste rupskraan wordt begin week 47 opgebouwd. Deze begint diezelfde week met het leggen van de begane grondvloeren. De start opbouw van het casco vindt plaats in week 50. Vanaf dan komt het Cambuurstadion echt los van de grond en valt er steeds meer te zien.

Bouwplaatsinrichting
Nu de grond aan de westzijde bijna helemaal bouwrijp is, kunnen alle ketens een definitieve bestemming krijgen. De vorige indeling was tijdelijk en inmiddels is de bouwplaats heringericht met een nieuwe ketenopstelling. Zo staat de bouwkeet en de portierskeet nu op de juiste positie en is er ruimte voor de pop-up locatie van ROC Friese Poort gereserveerd, deze komt volgende week. In week 46 komt er een 200 meter lange inrit vanaf de rotonde van de Slauerhoffweg naar de portierskeet. Daarnaast blijft er in het westelijke en zuidelijke deel ruimte vrij voor de gronddepots.

Volg hier live de bouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark