Nieuws

Heiwerkzaamheden zijn halverwege

13 september 2022

Na een zonnige bouwvakantie ging Van Wijnen verder met de bouwwerkzaamheden van het nieuwe Cambuurstadion. Inmiddels zit meer dan de helft van de heipalen in de grond. Dit zijn ruim 800 palen in de zuidelijke en westelijke bouwdelen. Voor de beeldvorming: alle heipalen van waar straks ROC Friese Poort en de belangrijkste voorzieningen van Cambuur komen, zitten al in de grond.

Daarnaast is bij het deel van ROC Friese Poort de fundering ontgraven en zijn de zogeheten de paalkoppen gesneld. Dat betekent dat de paal op de juiste maat boven de grond is afgehakt, zodat de wapening vrij is en verbonden kan worden met de fundering. Inmiddels is ook het betonwerk van de fundering gestart.

Als een soort treintje lopen de werkzaamheden nu vlot achter elkaar aan. Terwijl er wordt geheid – zo’n 40 palen per dag – wordt de fundering uitgegraven, worden koppen gesneld en wordt het overige terrein bouwrijp gemaakt. Bij het bouwrijp maken, is de infra aannemer bezig met de grond op de juiste diepte af tegraven, het overtollige grond af te voeren, de hoofdriolering aan te leggen voor de toekomstige situatie en de puinverhardingen alvast aan te leggen voor bouwactiviteiten die later plaatsvinden. De komende weken blijven de werkzaamheden volgens hetzelfde succesvolle ‘bouw-treintje’ lopen. Naar verwachting is dan de onderbouw van het nieuwe stadion voor de kerst klaar.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark