Nieuws

Aftrap bouw Cambuurstadion

7 juli 2022

Jesse Boersma en Alexander Jansen slaan eerste paal van het nieuwe Cambuurstadion

Vandaag hebben de 7-jarige Jesse Boersma en de 96-jarige Alexander Jansen officieel de eerste paal geslagen van het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden. Zij zijn de jongste en de oudste seizoenkaarthouder van SC Cambuur. In het nieuwe voetbalstadion komt ook een school en commerciële ruimte voor bedrijven. Het stadion is een belangrijke economische impuls voor de regio Leeuwarden en wordt gerealiseerd door ontwikkelaar Van Wijnen. Het gebied rondom het stadion krijgt de naam ‘Elfstedenpark’.

Het Elfstedenpark wordt een plek om te recreëren, leren en werken. Met het slaan van de eerste paal legden Jesse en Alexander samen de basis voor het Elfstedenpark én het nieuwe thuis voor SC Cambuur. Met 15.000 stoelen is het stadion een stuk groter dan het huidige onderkomen. Ook als het gaat om comfort en faciliteiten gaat de club er flink op vooruit.

Het nieuwe Cambuurstadion wordt gerealiseerd tegenover het WTC en de Elfstedenhal in Leeuwarden. In het gebouw komt niet alleen een stadion voor SC Cambuur, maar ook een school voor ROC Friese Poort voor zo’n 1.000 studenten en commerciële ruimtes voor verhuur. ROC Friese Poort biedt studenten een inspirerende leeromgeving en gaat nauw samenwerken met SC Cambuur. Zo gaan studenten werkervaring opdoen in de beveiliging en de horeca en worden faciliteiten gedeeld, zoals de meldkamer en publieke ruimtes.

Met het Elfstedenpark krijgt de regio Leeuwarden een economische en maatschappelijke impuls voor de langere termijn.

foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark