Nieuws

Laatste bouwwerkzaamheden voor de kerstvakantie

11 december 2023

Met de sneeuwval de afgelopen dagen werd het nieuwe Cambuurstadion al ondergedompeld in een kerstsfeer. Veel werkzaamheden worden nog afgerond voordat de vakmannen met kerstvakantie gaan.

In het zuiden, het deel waar Firda komt, zijn de werkzaamheden het verst. Deze week wordt er gestart met de lexaanwanden van het uitvak. De laatste werkzaamheden aan de gevels en de tribune zijn in gang gezet. Naar verwachting zijn deze voor de kerstvakantie klaar.

In het deel waar SC Cambuur komt, het westen, is het grind op het dak aangebracht. Ook worden nu de laatste kozijnen en het glas aangebracht en het laatste zetwerk gedaan. Het streven is dat dit voor de kerstvakantie klaar is.

De noordgevel krijgt nu ook zijn uiteindelijke vorm. Aan deze zijde komen straks de commerciƫle ruimtes. Op de omloop staan de hoge scheidingswanden. Daarnaast worden de constructieve druklagen gestort. Deze zijn voor de kerstvakantie klaar. De transportdoorgang naar het veld is inmiddels dicht gemaakt en alle tribuneheken zijn gemonteerd.

In het oosten, het deel waar de commerciƫle ruimtes komen, is de gevlinderde topvloer op de eerste verdieping gestart. Daarnaast is Van Wijnen gestart met het plaatsen van de hoge scheidingswanden op de omlopen bij het supportersplein. Ook krijgen de uitgiftecorner en de sanitaire vertrekken langzaamaan vorm. Op de begane grond zijn we druk bezig met het isoleren van de onderkant van de tribune en het plafond. De gevels hier zijn zo goed als af. Nu wordt de laatste hand gelegd aan het zetwerk.

Op het veld is inmiddels een groot deel van de puinverharding afgevoerd. Ook is het infrabedrijf namens de gemeente bezig met het woonrijp maken van de eerste fase op de zuidkant. Ook zijn zij bezig met het aanbrengen van boomplantvakken langs het Dockumer Lokaeltje. Als het winterweer het toelaat gaan ze na de kerstvakantie starten op het terrein dat op dit moment gebruikt wordt als parkeerterrein voor het bouwplaatspersoneel.

 

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark