Nieuws

Start bouw Cambuurstadion

17 juni 2022

Eind week 26 start Van Wijnen met het heien van de palen van het Cambuurstadion in Leeuwarden. Het stadion gaat een thuisbasis bieden aan SC Cambuur, ROC Friese Poort en diverse ondernemers. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het stadion zijn al gestart.

Geweldige impuls voor Leeuwarden

In juni 2021 heeft Van Wijnen de ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion overgenomen van projectontwikkelaar Wyckerveste. De bouw van het stadion was al eerder aan Van Wijnen toebedeeld. Eind week 26 wordt de bouw van het Cambuurstadion werkelijkheid, dan gaat de eerste paal de grond in.

Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. “Dit stadion is een geweldige impuls voor de stad Leeuwarden. Alleen door nauw samen te werken met alle partijen kunnen we vieren dat het stadion er komt. Op deze samenwerking zijn we best trots. Trots op dat we deze schijnbaar onmogelijke missie mogelijk maken. Samen met onze partners en ons netwerk in de regio. Met elkaar dragen we in Leeuwarden bij aan een toekomstbestendige, betekenisvolle plek met grote maatschappelijke waarde.”

Hein de Haan, wethouder gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden: “Ik ben blij dat na een intensief traject we de juiste vorm hebben gevonden om nu daadwerkelijk te beginnen. Het gaat om een grote economische impuls voor het hele WTC-gebied met veel werkgelegenheid en een nieuw (t)huis voor Cambuur. Met deze integrale gebiedsontwikkeling kan ook de ontwikkeling van Nieuw Oud Oost op de plek van het huidige voetbalstadion verder.”

Aftrap van een nieuw tijdperk

SC Cambuur krijgt een nieuw thuis dat met 15.000 stoelen niet alleen een stuk groter is dan het huidige onderkomen, als het gaat om comfort en faciliteiten gaat de club er op alle gebieden enorm op vooruit. Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur, is dan ook zeer verheugd met dit nieuws: “Het is fantastisch dat de bouw na een lang en intensief traject nu dan echt gaat beginnen. Voor ons als club is het zonder te overdrijven een historisch moment en de aftrap van een nieuw tijdperk. Met het nieuwe stadion kunnen we eindelijk de enorme potentie van onze club gaan vervullen en krijgen onze supporters en sponsoren het stadion dat ze verdienen. Cambuur komt er nu echt aan.”

Inspirerende leeromgeving

ROC Friese Poort ziet een grote meerwaarde van onderwijs met een locatie in het WTC/Cambuur-gebied. De onderwijsinstelling huurt in het Cambuurstadion ruim 7500 vierkante meter voor een schoolgebouw. Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort: “We staan in de startblokken om met aantal opleidingen naar het nieuwe stadion te verhuizen. Het wordt een prachtige, inspirerende leeromgeving voor onze studenten. We gaan hierbij nauw samenwerken met Cambuur. Onze studenten worden ingezet bij onder andere beveiliging en horeca en we gaan gezamenlijk gebruik maken van faciliteiten zoals de meldkamer en publieke ruimtes. Ook worden maatschappelijke initiatieven opgezet waarbij de leerervaring van studenten en maatschappelijke doelen worden geïntegreerd.”

Cambuurstadion

Het nieuwe Cambuurstadion wordt gerealiseerd tegenover het WTC en de Elfstedenhal in Leeuwarden. In het gebouw komt een stadion voor SC Cambuur, maar ook een school voor ROC Friese Poort en commerciële ruimtes. Hier zijn diverse huurmogelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het Elfstedenpark